Mange spente mennesker trappet opp 6. desember for å overvære den årlige selvstendighetsfesten i Nordstrand Huset.

Av: Marius Vannum

Rundt 60 personer møtte opp på Nordstrand da Norsk-Finsk Forening arrangerte selvstendighetsfest. Alle gjester kunne få se presidentens mottakelse på storskjerm, direktesendt fra Finland. Visningen ble etterfulgt av god tradisjonell finsk mat og god drikke. Middagen ble etterfulgt av taler og flott sang.

Ingen mottakelse

Som kjent, ble det ikke avholdt noen mottakelse på Finlands Ambassade, som har vært en lang tradisjon. Ambassadør Erik Lundberg fulgte uansett opp tradisjonen med at Finlands ambassadør overværer NFF sin markering av dagen.

– Kjennes det merkelig å ikke feire selvstendighetsdagen på ambassaden?

– Ja, men det kompenseres med at vi får være her i kveld. Det var spesielt viktig i år, forteller Lundberg til NFF-Nytt. Det er Finland sin økonomi som har gjort at alle finske ambassader rundt om i verden har kuttet ut feiringen i 2015. Det er industrien som har hatt det vanskelig den siste tiden. Videre i sin tale, kunne ambassadøren fortelle at Finland er godt rustet for fremtiden.

– Vi er godt forberedt på fremtiden, til tross for få naturressurser. Det er litt som ishockey-spilleren Wayne Gretzky en gang sa; «Det er viktig å vite hvor pucken havner, ikke hvor den har vært», forteller Lundberg. Videre i talen kunne ambassadøren fortelle at det var viktig å løfte frem Finland i Norge, og at begge land kan fortsette samarbeidet i fremtiden.

Mye aktivitet

Fremtidens gode samarbeid mellom Norge og Finland vil bare fortsette, tror Lundberg. Selv om Europa er urolig for øyeblikket, vil Norden arbeide som før.

– Norge og Finland kommer til å jobbe aktivt sammen. Vi har mange store planer for 2016. Vi vil besøke norske bedrifter, få besøk av ministre, og vi vil reise rundt i Norge. Så jeg kan ikke se noe annet enn at det vil bli et godt år for Nordisk samarbeid, understreker Lundberg.

Møte med ny prest

Som kanskje mange har fått med seg, så har den finske kirken i Norge fått en ny prest, nemlig Anssi Elenius. Presten holdt «Takk for maten-talen», og har nå bodd i Oslo i et halvt år.

– Jeg reiser rundt i hele Norge, og trives veldig godt. Bare festen her viser at vi har et godt samarbeid her i Norge, forteller Elenius.

Etter middagen ble det servert dessert og kaffe. Her kunne alle gjester kose seg i peisstuene, og bli bedre kjent med nye mennesker og slå av en prat med gamle venner.

 

NFF vil takke alle som møtte opp for at det ble en flott og ærverdig feiring av dagen.

Legg igjen en kommentar