Mummikoppens

I begynnelsen av desember var Tove Slotte på besøk i Norge, for å holde foredrag om de populære koppene.

Fiskars Norge og Finsk-norsk kulturinstitutt hadde gleden av å invitere til et pressemøte med mummikopp-illustratøren Tove Slotte den 4. desember. De morsomme, sympatiske og kreative mummikoppene har blitt enormt populære verden rundt. De er ikke bare elskede bruksgjenstander, men også verdifulle samlerobjekter. Samlere betaler flere tusen kroner for de mest sjeldne krusene.

Illustratøren bak koppene er den finlandssvenske keramikeren Tove Slotte. I løpet av 24 år har hun designet 65 mummikopper for Fiskars sin finske porselensfabrikken Arabia.Utgangspunktet for Slottes arbeid er Tove Janssons originale tegninger. Slotte henter inspirasjon fra Mummi-tegneserier og tilpasser stripene til koppene. Hvert krus har sin egen spennende historie. Det var i begynnelsen av desember Tove Slotte kom til Oslo for å fortelle historien som lå bak de enkelte koppene.

Arrangementet ble innledet med et foredrag avillustratøren selv. Deretter ble det holdt en paneldebatt i regiav Fiskars og Finsk-norsk kulturinstitutt. Publikum hadde også mulighet til å stille spørsmål.

Av: Marius Vannum

Legg igjen en kommentar