Isac Elliot

«Dine drømmer er ikke store nok hvis dine naboer ikke ler av dem.» Det sier den finske ungdom -stjerne Isac Elliot, som havnet på toppen av hit-listene og overbeviser med sin musikk også utenfor Finland. Lurer på, om naboene fremdeles ler av han..?

Isac Elliot Lundén ble kjent for første gang i desember 2012, da hans sang «Pop Goes My Heart» ble spilt i filmen «Ella ja kaverit» (Ella og venner). Kort tid etterpå i februar 2013 utgav han sin hitlåt «New Way Home», som ble en umiddelbar suksess i Finland og toppet singellistene. I Norge ble dette også en veldig populær låt og fant veien til hit-listene og den spilles på radio fremdeles den dag i dag. Isac sitt første album, «Wake Up World» ble utgitt i mai 2013, og solgte umiddelbart til gull, og steg til toppen av albumlista i Finland.

I februar i år ble det vist en dokumentarfilm om Isac Elliot regissert av Sami Joensuu «Dream Big – The Movie». Filmen nådde også kinoene i Norge og er på vei for presentasjon i Sverige og de ​​Baltiske landene.

Isac Elliot er en 13 år gammel gutt fra en musikalsk familie i Kauniainen, sør i Finland. Far, som er lærere, følger sønnen på turneer og sørger for at leksene blir gjort mellom konsertene. Isac har vist et musikalsk talent, og dette har fått flere store musikkaktører ute i verden interessert i hans musikk. For øyeblikket holder han på med sitt andre album i Stockholm produsert av RedOnen.  Den første single fra dette albumet er nå forventet ferdig for utgivelse.

Isac Elliot har allerede rukket å ha flere konserter i Norge som var utsolgt på kort tid. Denne våren, var Isac med Den Norske Kreftforeningen og radiokanalen P4 ”Vinterlyd” på turne rundt i Norge sammen med Madcon, Rayleen og Marcus & Martin. 20 juni opptrer Isac Elliot igjen på Rådhusplassen på Nordens største gratis konsert. I tillegg kan du treffe Isac på scenen over hele Finland i sommer – når skolen ikke tar hans tid.

Kilde: Wikipedia, P4.no, P3.no

Tekst: Susanna Vemo

Oversettelse: Susanna og Petter Vemo

Legg igjen en kommentar